top of page
Obrázek autoraDavid Karabec

IP mediační centrum Praha členem mezinárodní sítě mediačních center (MCSN)


Mediation Centre Stakeholder Network

EUIPO spustilo po založení svého mediačního centra v listopadu 2023 nově také síť mediačních center stakeholderů (MCSN). Naše IP mediační centrum Praha se tohoto procesu aktivně účastní.


Tato síť zahrnuje zástupce sdružení uživatelů duševního vlastnictví, advokátních komor na úrovni EU a na mezinárodní úrovni, obchodních sdružení, center ADR a dalších účastněných stran, aby prodiskutovali a shromáždili zpětnou vazbu o nejlepších postupech ADR a uživatelských zkušenostech pro řešení sporů týkajících se duševního vlastnictví.


Mezinárodní síť mediačních center (MCSN) měla své zahajovací zasedání 14. května 2024 v sídle EUIPO v Alicante. Považuji za velkou poctu a úspěch dosavadních aktivit našeho IP mediačního centra, že jsme na toto ustavující setkání sítě mediačních center stakeholderů obdrželi písemné pozvání. Tohoto zasedání jsem se aktivně zúčastnil spolu s dalšími 34 stakeholdery z celé Evropy.


V návaznosti na toto první zasedání MCSN bylo v září 2024 zahájeno vytváření pracovních skupin pro iniciativy této nově vytvořené mezinárodní sítě. Na základě vzájemné diskuse stakeholderů byly vytvořeny tyto dvě pracovní skupiny:


  • Pracovní skupina pro povědomí, propagaci a školení

  • Pracovní skupina pro mediační praxi a budoucí výzvy


Naše IP mediační centrum Praha se bude aktivně účastnit pracovní skupiny pro mediační praxi a budoucí výzvy, přičemž jsme definovali i detailní témata, která považujeme za prioritní. Jedná se zejména o sdílení informacích a postupů; zajištění kvality mediace prostřednictvím transparentního systému; potenciální využití AI pro metody ADR; rozšíření působnosti Mediačního centra EUIPO a spolupráce s dalšími mediačními centry specializovanými na IP.


EUIPO - setkání stakeholderů

Těšíme se na další rozvoj našeho IP mediačního centra Praha také na mezinárodní úrovni.



V Praze dne 22.09.2024


JUDr. David Karabec, MPA, LL.M.

ředitel IP mediační centra Praha

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

تعليقات


bottom of page